16 juni 2020

Repetities hervat

Eindelijk was het zover!
We mochten na 12 weken Corona-reces weer gaan repeteren. En hoe !!!
De Schouwburg Hengelo bood ons de gelegenheid om in de grote zaal te spelen. Daar is de ruimte groot genoeg voor ons orkest om onderling 2 meter afstand te kunnen houden.
Bovendien waren we met exact 30 leden, het maximale aantal. Het was een genot om onze hobby weer te mogen oppakken.
Ook de komende 2 weken zijn we hier nog te gast.

Schouwburg Hengelo: Super bedankt !!!
Zie de foto's hiernaast.

25 maart 2020

Oudpapier halen gaat door!

Door het Corona-virus zijn vele activiteiten gestopt.

De HCH stopt echter niet met oudpapier halen in het Weidedorp.
Dus kunt u vanavond en de komende weken (tot nader bericht) gewoon uw oudpapier aan de weg zetten.

Alvast dank daarvoor.

maart-2020

Geen HCH-activiteiten

Net als andere bijeenkomsten zijn ook de repetities van de HCH gestaakt, uiteraard door het Corona-virus.
Het is nog maar zeer de vraag of onze geplande concerten en optredens door kunnen gaan, alles hangt af van het verloop van het virus en de maatregelen die hierbij genomen moeten worden.

Wij wensen iedereen heel veel succes die hier dag in, dag uit mee in de weer zijn. Ook veel steun gewenst aan hen die getroffen zijn door dit virus.
Laten we hopen dat we binnenkort de draad weer kunnen oppakken en het "normale leven" weer hervat kan worden.

17-01-2020

Nieuwjaarsconcert

Als christelijke vereniging hadden we graag een kerstconcert willen geven. Door het ontbreken van een geschikte locatie werd besloten om in plaats daarvan een nieuwjaarsconcert te organiseren.
Vrijdag 17 januari was de datum en om 19.30 uur startte dit concert in de Thaborkerk.

Voor ons is het erg goed bevallen. Het orkest speelde aantrekkelijke stukken die bij het publiek erg in de smaak vielen. Wat ook erg fijn was is dat zo goed als iedereen de uitnodiging aannam om na het concert te proosten op het nieuwe jaar met een drankje en een hapje. Het was erg gezellig in de bijzalen van deze kerk.

19-10-2019

Najaarsconcert

Zaterdag 19 oktober organiseerde de HCH haar jaarlijkse najaarsconcert. Om 20.00 uur starte het concert in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 18.

Het thema was "Solistische trekjes van de HCH".

Daarmee werd al zoveel duidelijk dat er diverse solisten  zouden optreden al dan niet met begeleiding van het orkest. Opleidingsorkest HIP en het HCH-Ensemble waren eveneens van de partij.

De solisten hadden zich goed voorbereid en toonden hun muzikale kunnen aan het publiek.

Ook de klarinetsectie van de Harmonie nam een deel van het programma op zich en speelde enkele pittige werken.
Het publiek genoot zichtbaar en na afloop werden er diverse complimenten uitgedeeld.
Een goede stimulans voor ons allen!

12-10-2019

Violenmarkt

Voor de 23ste keer organiseerde de Activiteiten-commissie een violenmarkt en was het plein voor de Thaborkerk in de Hasseler Es gevuld met winterharde violen, zowel groot- als kleinbloemigen.
Alle "Vrienden van de HCH" alsmede de buurtbewoners waren uitgenodigd de plantjes te komen kopen om daarmee hun tuin of balkon te kunnen opfleuren.
Uiteraard ondersteunde men daarmee onze vereniging financieel. De organisatie kijkt terug op een geslaagde verkoop en hoopt iedereen in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten op de jaarlijkse plantenmarkt!

07-10-2019

De HCH bij de
Herdenking 75 jaar bombardementen in Hengelo

Maandag 7 oktober nam het orkest deel aan de Herdenking van de bombardementen. Bij het monument "Niet vergeten" speelde onze trompettiste Jacqueline de "Last Post" waarna het orkest een koraal ten gehore bracht. De plechtigheid werd vervolgens voortgezet in de Lambertusbasiliek waar het orkest nog een koraal speelde gevolgd door het Wilhelmus.

(zie de foto's hiernaast)

01-08-2019

De HCH-site vernieuwd

De HCH site was weer eens aan vernieuwing toe en al lange tijd was het idee om de site te vernieuwen en het ook makkelijker te kunnen onderhouden en actualiseren.
Na enkele ideeën te hebben ontwikkeld zijn we aan de slag gegaan met een nieuw programma en maakten de nu op je scherm getoonde site.
Wij hopen dat iedereen er zijn weg in kan vinden en dat het ontwerp in de smaak mag vallen.

Woensdag 24 juni

Dinsdag 30 juni